perjantai 22. huhtikuuta 2011

Suklaapelti

Meillä kotona se on aina ollut suklaapelti, vaikka jutkut saattavat puhua vastaavasta leivonnaisesta mokkaruutuina tai -paloina :)


Tätä reseptiä on hankala saada epäonnistumaan.
Alkuperä on tuntematon, mutta minulla se löytyy äitini keräämästä käsinkirjoitetusta reseptikirjasta.
Kirjaa on hauska selailla reseptien lisäksi myös siksi, että siellä on paljon aikansa (eli 60-luvun) lehtileikkeitä liittyen ruoanlaittoon.


Suklaapelti

2 kkp sokeria
2 munaa
1 kkp maitoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
150 g voita
3 kkp vehnäjauhoja

kuorrutus:
250 g tomusokeria
4 rkl sulaa voita
4 rkl kylmää kahvia
1 rkl kaakaojauhetta

pinnalle:
strösseleitä / kookoshiutaleita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Viimeiseksi sulatettu, jäähdytetty voi.
Paista 175 asteessa n. 20 min.

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, kaada jäähtyneen pohjan päälle. Koristele.


Hyvää Pääsiäistä!!

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää ja varmaan maistuvatkin. Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista